Produkcja pizzy

Program Warsztatów  historii i pieczenia pizzy

Część teoretyczna:
Powitanie i krótka pogadanka na temat Włoch i historii pizzy.
2 krótkie filmy (ok 20 min) związane z historią pizzy.
Mini degustacja oraz geneza powstania Pizzy Margarita.

Część praktyczna:
Wyrobienie przygotowanego ciasta i stworzenie przez uczniów autorskiej pizzy z ulubionych składników ,udostępnionych przez Camp66.
Upieczenie pizzy w piecu opalanym drewnem
Konkurs : kto ułoży najładniejszą flagę Włoch z przygotowanych materiałów.
Prezentacja upieczonych pizz oraz podsumowanie warsztatów krótkim Quizem na temat zdobytej wiedzy na warsztatach.
Pamiątkowe zdjęcie.

Minimalna liczba osób 10.Maxymalna 20.

Warsztaty odbywają się w Restauracji Camp 66, opcjonalnie pod wiatą w zależności od pogody.

Cena
15 zł/os.

Czas trwania warsztatów ok 3h

Warsztaty prowadzone są przez pracownika Camp 66 z doświadczeniem pedagogicznym.