Kiedy:
21 Sierpień 2018@16:30 – 17:30
2018-08-21T16:30:00+02:00
2018-08-21T17:30:00+02:00

Czy można poznawać świat poprzez herbatę? Oczywiście!

Zabierzemy Was do kilku krajów przygotowując dla Was pięć, zupełnie różnych herbat. Będą herbaty słodkie, gorzkie, słone a nawet takie, które herbatami wcale nie są.

Powędrujemy przez Chiny, Indie i Tybet, a nawet do Afryki. Dowiemy się skąd wzięło się słowo „herbata”, jaką wodą zalewamy zieloną a ile kostek cukru potrzeba na szklaneczkę tureckiej. Dowiemy się po co w tybetańskiej herbacie jest masło, jakiej herbaty używają Etiopczycy, po co Marokańczykom mięta i ile kardamonu jest w indyjskim ciaju.

Jak zawsze, nasze warsztaty są pełne rekwizytów, a w ich trakcie, będziemy smakować, dotykać i robić.

Warsztaty prowadzą Robb i Ania Maciągowie , od lat specjalizujący się w prowadzeniu warsztatów edukacyjnych pod szyldem ETNO WARSZTATY.

Zajęcia przygotowują dla odpowiedniej grupy wiekowej. Prowadzą je w przystępny i interaktywny sposób (niektóre wykłady bardziej przypominają dialog z grupą niż wykład akademicki), ale przede wszystkim „z poziomu odbiorcy”, praktycznie, fascynująco!

 

ZAPISY: pod nr tel.  +48 792566569, mailem: biuro@camp66.pl lub najlepiej osobiście: Camp66, ul. Widokowa 9, 58-534 Ściegny

Cena: 30 zł od osoby lub 100zł od rodziny. Liczba miejsc jest ograniczona.